当前位置: 首 页>>学校董事会>>学校董事>>正文

杨泽民
2015-05-29 15:33 作者:

杨泽民,男,教授级高级工程师,获北京邮电大学工学学士学位和英国萨瑞大学工学硕士学位。在计算机通信与远程信息处理技术专业领域有专门学历和工作经历,现任中国通信标准化协会秘书长,历任原邮电部和原信息产业部电信传输研究所工程师、高级工程师,研究室主任、副所长,信息产业部电信研究院副院长、院长,工业和信息化部电信研究院院长。获邮电部科技进步二等奖2项、三等奖2项。 Yang Zemin, professor-level engineering. He has received bachelor degree of Engineering from Beijing University of Post and Telecommunications University, and the Master degree of Surrey, and has been studying and working in the field of computer communication and information processing technology. He is currently secretary of China Communications Standards Association. He worked successively as engineer, senior engineer, director of the research office, and deputy president of the Research Institute of Telecommunications Transmission of the then Ministry of Post and Telecommunications, deputy president and president of China Academy of Telecommunications Research of Ministry of Information Industry, and president of China Academy of Telecommunications Research of Ministry of Industry and Information Technology. He has won the ministerial second prize for science and technology twice and third prize three times.