当前位置: 首 页>>学校董事会>>学校董事>>正文

潘复生
2015-05-29 15:23 作者:

潘复生(1962-),男,博士,教授,博士生导师。现任重庆市科学技术研究院院长,重庆市科协副主席,国家镁合金材料工程技术研究中心主任,重庆大学材料科学与工程一级学科负责人,重庆大学材料学国家重点学科负责人,教育部“轻金属”长江学者创新团队负责人,重庆大学轻金属研究院院长,重庆大学985平台轻合金材料研究中心主任。国家百千万人才工程国家级专家,国家万人计划领军人才,“何梁何利奖”、“全国杰出专业技术人才”、“国家杰出青年科学基金”、“美国杜邦科技创新奖”和“第二届中国青年科技”获得者。 Pan Fusheng(1962-), male, Ph.D, professor, doctor supervisor, the president of Chongqing Academy of Science and Technology (CAST), deputy director of Chongqing Science & Technology Commission, director of the National Engineering Technology Research Center for Magnesium Alloys, the project leader of level 1 discipline of materials science and engineering of Chongqing University, state-level key discipline of materials science of Chongqing University, the ministry of education innovation team leader of “light metal” Yangtze river scholars, the director of light metal research institute in Chongqing University, director of the center for light alloy materials in 985 platform of Chongqing University, national ten thousand program leading talent and state-level expert of pacesetter project. Professor Pan also won the “HLHL Prize”, “National Outstanding Professional and Technical Personnel”, “National Outstanding Youth Science Fund”, “USA Dupont S&T Innovation Prize” and the 2 nd “China Youth Science and Technology Award”.